انواع داوری حقوقی

 

 

انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف

فرآیند کار داوری حقوقی به چه صورت می‌باشد؟ داوری سنتی‌ترین شکل حل اختلاف خصوصی است. داوری حقوقی رویه‌ای اجباری است و اغلب توسط موسسات داوری حقوقی که متشکل از وکلای داوری حقوقی است و قوانینی را ارائه می‌دهد که بر اساس آن داوری حقوقی انجام می‌شود، صورت می‌پذیرد. طرفین اختلاف داوران را براساس تخصص انتخاب می‌کنند. گروه حقوقی عدلین پارس با به کارگیری وکلای متخصص داوری پرونده‌های مشتریان را حل و فصل می‌نماید. 

فرایند داوری و”انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف”

فرایند داوری حقوقی و”انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” ؟ آن چگونه است؟ اکثر داوری‌ها توسط یک قرارداد پیش از اختلاف منعقد شده بین طرفین انجام می‌شود، که طبق آن طرفین توافق می‌کنند که اگر اختلافی ایجاد شود، هرگز از طریق دادگاه اقدام به حل و فصل اختلاف نکنند. طرفین اختلاف یک موسسه داوری حقوقی معتبر مانند موسسه داوری حقوقی بین المللی جاد را انتخاب می‌کنند، با موافقت بر سر داوری حقوقی و تشکیل پرونده در موسسه داوری حقوقی و انتخاب داور و یا داوران یک پروسه داوری حقوقی را آغاز می‌کنند. بعد از ثبت درخواست‌ داوری و پرداخت هزینه‌های مربوطه، مدارک لازم را ارسال می‌نمایند و در جلسات تعیین‌شده داوری شرکت می‌کنند و مورد اختلاف را با مدرک و ادله به داور یا داوران می‌گویند و اگر شاهدی لازم باشد به جلسه دادرسی داوری آورده می‌شود و پس از جلسه رسیدگی در قالب رای داوری درباره مسئولیت و خسارت اظهار نظر می‌شود و در نهایت داور رای قطعی بر پرونده صادر می‌کند که آن رای قانونی و قابل اجرا می‌باشد. برای شروع فرآیند داوری حقوقی با مشاوران و وکلای داوری در گروه عدلین پارس تماس بگیرید.

 ویژگی”انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف”

داوری رویه‌ای است که در آن اختلاف با توافق طرفین به یک یا چند داور حقوقی که صلاحیت‌ دارند، ارجاع داده می‌شود و داوران با یک رای قطعی اختلاف را حل و فصل می‌کنند ویژگی‌ و “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” از قرار ذیل می‌باشد:

داوری توافقی است. داوری تنها در صورتی امکان‌پذیر است که طرفین در آن موافقت کرده‌باشند. در مورد اختلافات آتی ناشی از قرارداد که طبق یک شرط داوری در قرارداد درج شده است، اختلاف را به نتیجه برسانند. برای آشنایی بیشتر با داوری حقوقی در گروه عدلین پارس به وب‌سایت رسمی این گروه مراجعه کنید.

داور و یا داوران حقوقی توسط طرفین دعوا انتخاب می‌شوند. طرفین می‌تواند یک داور حقوقی انحصاری را با هم انتخاب کنند و یا هر یک داور حقوقی جداگانه‌ای انتخاب نمایند و داور سومی را به عنوان ناظر برگزینند. موسسه داوری حقوقی، می‌تواند داوران را با توجه به تخصص در زمینه اختلاف انتخاب نماید. یک موسسه داوری معتبر، لیستی از داوران متخصص را در اختیار دارد که می‌توانند از نظر فنی یک پرونده اختلاف را کارشناسی نمایند و سپس در رابطه با چگونگی حل و فصل آن تصمیم بگیرند. موسسه داوری حقوقی جاد آماده بکارگیری داوران با تجربه و حرفه‌ای در زمینه‌های داوری حقوقی می‌باشد. 

داوری بی‌طرف است. طرفین می‌توانند با توجه به قانون قابل اجرا، زبان و محل، داوری بی‌طرف را انتخاب کنند. این موضوع به آنها این اطمینان را می‌دهد که هیچ طرفی از مزیت دادگاه داخلی به دیگری برتری ندارد.

داوری یک رویه محرمانه است. محرمانه بودن داوری حقوقی، هر گونه افشاگری که در طول رویه انجام می‌شود و رای داوری که صادر می‌شود می‌تواند محرمانه بماند تا دسترسی به اسرار تجاری یا سایر اطلاعات محرمانه محافظت شود. در شرایط خاص، قوانین به دیوان داوری حقوقی یا مشاور داوری اعلام می‌شود.  

تصمیم موسسه داوری قطعی است و به راحتی قابل اجرا است. طرفین توافق می‌کنند که تصمیم دیوان داوری را بدون تاخیر اجرا کنند. احکام داوری حقوقی بین‌المللی بر اساس قوانین داوری حقوقی بین‌المللی اجرا می‌شود و فقط در شرایط بسیار محدودی اجازه می‌دهد که طبق رویه دیگری اجرا شود.

 

 انواع توافقنامه در فرآیند داوری و “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف”

انواع توافقنامه در فرآیند داوری در بررسی “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” به شرح ذیل است:

  • شامل قراردادهایی است که از ابتدای یک همکاری و پیش‌ از بروز تعارضات تنظیم شده است و بیان می‌کند در صورت بروز اختلاف بین طرفین، منازعات باید از طریق فرایند داوری حل و فصل شود و طرفین از بدو امر پیش‌ از شروع تعارض آن را امضاء کرده‌اند و متعهد شده‌اند که هر گونه اختلافی را خارج از دادگاه و با رای داوری خاتمه دهند.

  • موافقت‌نامه‌هایی که پس از بروز اختلاف و با رضایت کامل طرفین اختلاف منعقد می‌شود و بیان می‌کند که طرفین اختلافات خود را از طریق داوری حقوقی حل و فصل نمایند. در فرآیند داوری داور فردی است که اجازه قانونی برای حل و فصل اختلافات طرفین را برعهده دارد و رای او قانونی است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر از مشاوره رایگان گروه عدلین پارس بهره‌مند شوید.

داوری حقوقی اختیاری و اجباری “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف”

داوری را می‌توان بر دو نوع داوری اختیاری و اجباری طبقه بندی کرد.

نوع داوری حقوقی اجباری: از “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” می‌توان به مدل داوری حقوقی اجباری اشاره کرد. داوری اجباری، اقدامی برای حل و فصل اختلافات بین دو طرف است و طرفین ملزم هستند که اختلافات خود را از طریق داوری حل و فصل نمایند و تسلیم رای داور شوند. در دنیای مالی، داوری اجباری یک مکانیسم رایج برای حل و فصل اختلافات بین مشتریان و موسسات مالی است و سرمایه‌گذاران و کارگزاران یا مدیران کارخانه‌ها از این مدل داوری استفاده‌ زیادی در قراردادهای خود با طرفین تجاری و یا کارمند و مصرف‌کنندگان می‌نمایند. برای حل و فصل تعارضات تجاری در موسسه داوری حقوقی جاد می‌توانید، با مشاوران گروه حقوقی عدلین پارس تماس بگیرید.

داوری اجباری شامل موارد ذیل می‌شود:

  • یک قرارداد توافقنامه شرط داوری است که توسط طرفین امضاء شده است.

  • طرفین طبق قرارداد توافقنامه شرط داوری قبول کرده‌اند که در صورت بروز اختلاف، آن را از طریق داوری حل و فصل نمایند.

  • داوری اجباری اغلب طرفین را مجبور می‌کند که به جای مراجعه به دادگاه شکایت خود را از طریق داوری پیگیری کرده و به نتیجه برسانند.

  • طرفینی که توافقنامه شرط داوری را امضاء کرده‌اند باید رای داور را اجرا کنند و بدان پایبند باشند.

داوری فقط زمانی اجباری می‌شود که در قرارداد توافقنامه شرط داوری ذکر شده باشد یا طرفین بر یکدیگر تحمیل کنند و توافق نمایند که تمامی اختلافات آینده را از طریق داوری رفع و رجوع نمایند. 

 

نوع داوری حقوقی اختیاری: از “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” می‌توان از داوری حقوقی اختیاری نام برد. در این شرط طرفین توافق کرده‌اند که اختلافات خود را به داوری ببرند، ولی در صورت رد تصمیم داور می‌توانند درخواست محاکمه رسمی در دادگاه را بدهند و داوری اختیاری به معنای چشم‌پوشی از شکایت یا تجدیدنظر در دادگاه نیست ولی نوع رسیدگی به اختلافات در دو مدل طبق یک الگوی یکسان است. از طرفی، داوری اختیاری مشابه مکانیسم میانجیگری است که در آن تصمیم داور نمی‌تواند بر طرفین تحمیل شود. در داوری حقوقی، حقوق محدودی برای بررسی و تجدیدنظر خواهی در رای صادر توسط داور به طرفین داده می‌شود.

داوری داخلی و بین‌المللی از “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف”

داوری داخلی: در بررسی”انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” می‌توان از داوری داخلی یاد کرد. به طوری کلی به داوری حقوقی که در داخل یک کشور و طبق قوانین آیین‌نامه دادرسی آن کشور صورت می‌پذیرد و تمامی جنبه‌های رسیدگی به داوری حقوقی به حوزه قضایی ملی مربوط می‌شود را داوری حقوقی داخلی می‌گویند. در صورت نیاز به تشکیل پرونده حل اختلاف در گروه حقوقی عدلین پارس با مشاوران حقوقی گروه تماس بگیرید.

داوری بین‌المللی: تعریف کلی داوری بین‌المللی مشابه‌ دعاوی داوری حقوقی داخلی می‌باشد ولی در خارج از خاک یک کشور صورت می‌گیرد و منشا اختلافات برون مرزی است که به آن داوری بین‌المللی می‌گویند. حقایق و احوال اختلافات بین طرفین مشخص است و طبق قوانین داوری حقوق بین‌المللی حل و فصل می‌شوند. داوری حقوقی بین‌المللی اغلب در اختلافات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های خارج استفاده می‌شود.

داوری تجاری:  از “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” است که شامل داوری حقوقی میان شرکت ها و یا افراد در ارتباط با یک معامله تجاری را شامل می‌شود. مشاوره جهت سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در موسسه داوری جاد صورت می‌پذیرد.

داوری در سرمایه‌گذاری‌ها: رویه داوری حقوقی بین سرمایه‌گذار خارجی  و داخلی که معمولا در حیطه قوانین داوری در تجارت بین‌المللی تصمیم گیری می‌شود.

داوری موسسات: داوری که مطابق با قوانین موسسات داوری انجام می‌شود که پشتیبانی اداری ارائه می‌دهند.

داوری موقت: داوری که بدون دخالت نهاد داوری صورت می‌گیرد. رویه آن توسط توافقات حاصل شده توسط طرفین انجام می‌شود و توسط قانون داوری به اجرا در می‌آید.

داوری حقوقی صاحبان سهام: از “انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف” داوری صاحبان سهام است. یکی از مزیت‌های حل اختلاف جایگزین برای این دسته از افراد است تا در دادگاه و مراجع قضایی گیرنیفتند زیرا صاحبان منافع برای طولانی کردن روند دادرسی به دادگاه شکایت می‌کنند و در نتیجه عضو اقلیت زیر فشار مالی زیادی باقی می‌مانند و دچار زیان‌های مالی زیادی می‌شوند. 

“انواع داوری حقوقی: بررسی گونه‌های مختلف”

داوری به عنوان یک راه حل موثر، سوء‌تفاهمات بین طرفین را به شکلی دوستانه‌تر به نحوی که به نفع هر دو طرف باشد، برطرف می‌نمایند. داوری بر اساس قوانین داوری به خصوص در تجارت به صورت محرمانه انجام می‌شود. هر تصمیم یا رای در نتیجه هر گونه رسیدگی داوری باید به صورت کتبی باشد و توضیحی برای تمام نتایج قانونی و واقعی ارائه دهد. هرگونه داوری باید توسط یک داور با تجربه و متخصص انجام شود. رای داوری در دادگاه تایید می‌شود. گروه عدلین پارس مشتریان گرامی را به نحوی شایسته در مناسبات داوری حقوقی همراهی می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر کافی است با ثبت درخواست مشاوره از راهنمایی مشاورین گروه عدلین پارس بهره مند شوید .

 

جهت درخواست مشاوره بر روی لینک ذیل کلیک نمایید . 

درخواست مشاوره

 

 

 

۵
از ۵
۴ مشارکت کننده

دسته بندی ها

جستجو در مقالات